Hulp nodig? De gemeente helpt u op weg

Heeft u vragen of problemen, bijvoorbeeld met opvoeden, uw gezondheid of met geld? En komt u er zelf niet uit? Dan kunt u voor advies, informatie en hulp terecht bij de gemeente Rotterdam.

De gemeente is vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor het bieden van hulp dicht bij huis, voor al haar inwoners. De gemeente regelt dan bijvoorbeeld:
- huishoudelijke hulp, begeleiding en dagactiviteiten voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken;
- jeugdhulp en geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, jongeren en hun ouders;
- hulp bij het vinden van werk voor mensen met een beperking.

Dit doet de gemeente natuurlijk niet alleen, maar samen met partners. Bijvoorbeeld met zorgaanbieders, zorgverleners, organisaties en stichtingen in de wijk.

Waar kunt u terecht?
Kijk op www.rotterdam.nl voor meer informatie. U kunt uw vraag ook telefonisch voorleggen bij 14010. De medewerker vertelt u wie van de gemeente u verder kan helpen.

Er zijn vier plekken waar u geholpen kunt worden:
- Heeft u een probleem met uw dagelijkse leven, bijvoorbeeld met uw gezondheid, met recht of met geld? Dan kunt u voor advies en hulp binnenlopen bij de Vraagwijzer.
- Kinderen en hun ouders kunnen voor informatie, advies en hulp ook bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) langsgaan.
- Jongeren tussen 16 en 27 jaar zonder opleiding of baan krijgen hulp van het Jongerenloket.
- Heeft u vragen over werk, dan kunt u terecht bij het Werkplein.

Meer weten?
Kijk dan op rotterdam.nl/hebbieeffe. Hier vindt u ook de adressen en openingstijden van de VraagWijzer, het Centrum voor Jeugd en Gezin, het Werkplein en het Jongerenloket. Of bel met de gemeente op 14010: het telefoonnummer voor uw vragen. Volg ons ook op www.facebook.com/hebbieeffe.