Simone Nabers

Beste cliënten en/of familieleden,

Op deze manier wil ik me graag voorstellen als lid van de CFR. Ik ben Simone Nabers en woon samen met mijn partner Eric en onze Thomas in Dordrecht. In mijn dagelijks leven werk ik 20 uur per week als secretaresse en voor de rest spendeer ik zoveel mogelijk tijd aan mijn zoon.

Mijn zoon Thomas is 17 jaar en heeft autisme en een verstandelijke beperking. Tevens loopt hij qua leeftijd diverse jaren achter op zijn leeftijdsgenoten.

Thomas zit momenteel op cluster 4 onderwijs in een speciale zorgklas met maximaal 12 kinderen. Helaas is dit het laatste schooljaar en moeten we dus op zoek naar een dagbesteding voor hem. Tevens loopt hij 1 dag in de week stage bij Copydrecht. Dit is een dagbesteding, waar hij diverse arbeid gerelateerde werkzaamheden uitvoert. Hij vindt het erg leuk bij Copydrecht en wil hier dan ook blijven “werken” als hij klaar is met school.

Circa 8 jaar geleden hebben ik en mijn partner besloten om Thomas aan te melden bij Boba. Boba is gespecialiseerd in Autisme en tijdens het kennismakingsgesprek had ik hier direct een goed gevoel bij.

Hij maakt dus al vele jaren gebruik van de begeleiding van Boba en heeft al veel geleerd zoals zwemmen, uitbreiden zelfstandigheid, ontwikkelen van zelfvertrouwen en nog zoveel meer.
Een aantal keren per jaar gaat hij een weekendje mee naar Kijkduin, waar hij het enorm naar zijn zin heeft en altijd schelpen gaat zoeken voor mij en zijn oma.

Thomas heeft me dan ook doen besluiten om lid te worden van de CFR, omdat ik weet hoe moeilijk het is om aan goede informatie en hulp te komen. Ik wil me dan ook inzetten om, zeker in deze onzekere tijden, cliënten en/of hun familie te informeren over de ontwikkelingen in de zorg en hoe Boba hiermee omgaat.

Naar mijn idee heeft de CFR het doel om actief aandacht te besteden aan onderwerpen die leven bij de cliënten en/of hun familie. Tevens vind ik het belangrijk om de directie te adviseren bij eventuele verbetertrajecten . Om dit bespreekbaar te maken is de CFR wel afhankelijk van u om te weten wat bij u leeft.

Ondanks alle zorgen met betrekking tot zijn toekomst laat Thomas mij door zijn uitbundige lach elke dag weer genieten. Het is zo belangrijk om te genieten van je kind en niet alleen te denken aan de zorg voor hem of haar.