Joost Bons

Mag ik mij even voorstellen, als lid van de Cliëntenraad van Boba.

Ik ben Joost Bons en 47 jaar oud, wonende te Delft.
Ik werk sinds kort bij Combiwerk Den Hoorn, in de Groenvoorziening, na een aantal mislukte ervaringen in werk Ik ben van oorsprong kok en heb vele jaren in de Horeca gewerkt en in instellingen.
Het was hard werken en ´constant bezig zijn´en had moeite om hiervoor assertief te zijn, t.o familie etc.
Vervolgens heb ik jaren gewerkt op Schiphol, als medewerker magazijn voor Martinair op Schiphol-Oost.
Veel op het platform geweest en met onderdelen naar en van buitenland gereden.
Ik heb interesse in vliegtuigen, het was een combinatie van werk en hobby.
Maar wel een job met oa nachtwerk, dat was niet aan mij besteed.
In de tijd dat ik op Schiphol werkte, ging het niet goed met de financien (oa door een credit card) en had problemen met drank.
Het is dat ik een zorgzame familie heb en dat  1 van mijn broers (ik heb 3 oudere broers en een jongere,geadopteerde zus), mij in zijn flat in Delft opnam, met de nodige maatregelen.
Deze broer woont nu in Indonesie, maar heeft de flat als hij met zijn vrouw oa  in Delft of elders in Nederland moet zijn.
Ik ben in Delft naar Bryder Parnassia geweest om af te komen van mijn drankverslaving en na vele gesprekken met psychologen, psychiaters, bleek ik een vorm van autisme te hebben, PDD-Nos.
Ik heb dat nooit begrepen dat men dat niet eerder mij bij is geconstateerd, ik kreeg wel etiketten´als Borderline,ADHD etc.
Ik heb met het oog op mijn schulden, 2,5 jaar onder bewindvoering gestaan en tussendoor gewerkt, als chauffeur School-vervoer bij Connexxion.
Ik ben aan Boba gekomen, omdat we ontdekten dat het niet makkelijk is om een broer te hebben, die je broer is en tevens je bewindvoerder in huis,via Lucertis in Den Haag heb ik nu elke week een consulente die 3 uurtjes  mijn geldzaken bekijkt en bespreekt,helpt bij het voeren van gesprekken, of het opstellen van belangrijke brieven en tussendoor mij meer laat weten over autisma.
Ik heb het hl. een tijd niet willen geloven dat ik een vorm had, ik dacht altijd dan aan de film Rainman, met Dustin Hoffman, die alleen met Qantas (australische luchtvaartmaatschappij) wil vliegen.
Ik moet zeggen, het helpt me enorm, dat iemand anders iets wel ziet en jij niet, maar 3 uurtjes zij zo voorbij als we heleboel hebben te bespreken.
Ik ben lid van de Cliëntenraad geworden, omdat ik dit zie als een soort ondernemingsraad, waar ik in het verleden bij verschillende adressen plaats genomen heb.
Je leert van anderen en het zou zonde zijn, als een instelling als Boba verdwijnt voor de vele lotgenoten onder ons.

Ik heb op dit moment als doel, weer vat te krijgen op het leven met een handicap, je ziet het niet aan de buitenkant en dat maakt het zo lastig om bij instelligen hulp te vragen of samen met je consulent(e) van Boba op het adres te komen en dan pas inzien dat je bijv,niet voor je zweetvoeten komt.
Ik bedoel hiermee,instellingen als UWV, gemeente Delft, om aangepast werk te krijgen na adviezen van hulpverleners.
Het opnieuw leren met geld opgaan en ook bewust met geld om te gaan, is ook een doel.
Daarnaast, geniet ik van kijken en spelen van rugby, fotografeer ik veel en veel fietsen.
Ik ben in 2011 naar Nieuw-Zeeland, voor een maand, afgereisd en een rondreis gemaakt over de beide eilanden.
Dit was een ´cadeau´van mijn familie, nu ik uit de schulden ben en ruim 3 jaar droog sta en geen druppel meer drink.
Nieuw-zeeland is mijn favoriete land, ook als rugby-natie ook wel the ALL Blacks genoemd.
Ik moet zeggen, het ging mij niet gemakkelijk af om dit op papier te zetten, ik zou het niet weer willen mee maken,geld en drankproblemen!
Als iemand meer van me wil weten, dan kan hij of zij mij altijd benaderen.

Always look on the bright sight of life!

met vriendelijke groet,

Joost Bons