Cursus Ouderpower in Hoofddorp

Cursus voor ouders van pubers met gedrags- en leer problemen.

Was uw dochter van 15 vanochtend ook weer zo onhandelbaar? Of lukt het uw zoon van 13 maar niet om aansluiting te krijgen met zijn klasgenootjes in zijn nieuwe brugklas?

In Hoofddorp start op dinsdagavond 13 oktober 2015 de eerste bijeenkomst van de cursus
Ouderpower. Ouderpower is een zelfhulpcursus vóór en dóór ouders van pubers met gedrags- en
leerproblemen, zoals ADHD of autisme. Deze cursus wordt georganiseerd door Balans, de landelijke
vereniging voor ouders van kinderen met een leer- en/of gedragsstoornis.
De bijeenkomsten van Ouderpower worden geleid door getrainde en ervaringsdeskundige
vrijwilligers. Het zijn dus cursusleiders die weten waarover u praat, want zij zijn zelf ook ouder van
een kind waarmee het niet altijd even makkelijk gaat. Ook de mede cursisten zijn allemaal ouders in
hetzelfde schuitje, die worstelen met de vraag hoe je weerbarstige puber toch school kan afmaken. Of hoe het thuis ook een beetje gezellig blijft met een puberend kind.

De cursus is door ouders in andere regio's gevolgd en het enthousiasme was groot. In de evaluatie stonden zinnetjes als: “Ik kijk nu anders naar mijn kind, maak me minder druk als iets niet helemaal loopt, ben weer blij met mijn kinderen, let nu beter op de communicatie”.

Op de website van Balans vindt u alle informatie over de cursus en kunt u zich aanmelden:
www.balansdigitaal.nl , doorklikken naar Producten - Cursus Ouderpower.

Meld u snel aan , want vol is vol (max 12 deelnemers). Leden van Balans, NVA en Impuls krijgen een aanzienlijke korting op de cursusprijs (€95,- voor leden €195, voor niet-leden) . Lid worden van eenvereniging biedt dus een besparing op de kosten voor de cursus.
Voor meer informatie en vragen : ouderpower@balansdigitaal.nl

Informatie over de inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit 8 modules die elk een ander onderwerp belichten, onder andere achtergrond van gedrag, communicatie, balans tussen draagkracht en draaglast, passend onderwijs, vrienden en relaties. De modules worden behandeld in 8 avonden van 2,5 uur. In de cursus gaan we met elkaar na waarom pubers en adolescenten uit de genoemde doelgroep zich gedragen zoals ze zich gedragen enhoe we daar als ouders mee kunnen omgaan. Tijdens elke bijeenkomst wordt de theorie behandeld, is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en worden vragen en oefenstof voor thuis meegegeven. Bij de cursus hoort een uitgebreide cursusmap, die wordt uitgereikt tijdens de eerste bijeenkomst.
Het is een zelfhulpcursus waar je ervaringen deelt en ook nog wat van meeneemt. “Elkaar optilt” zei een van de eerste deelnemers bij de bespreking na acht avonden.

Download hier de Ouderpower flyer