Uitnodiging Autismecafé Dordrecht maandagavond 15 juni 2015

Het autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van autistische kinderen, hun familieleden en andere belangstellenden. Het autisme café wordt vijf keer per jaar georganiseerd. Iedere avond staat een ander thema centraal en worden gastsprekers uitgenodigd. De organisatie is in handen van ouders. Het autismecafé Dordrecht viert dit jaar alweer haar 5 jarig bestaan.

Deze keer hebben we Birsen Bazar uitgenodigd. Ze is een Turkse jonge dame met autisme en woont in Breda. Zij vertelt openhartig haar verhaal: “Ik ben zoals ik ben....”

Op haar 21e kreeg Birsen na vele gesprekken met verschillende hulpverleners de diagose autisme. Voor haar was dat een opluchting. Sindsdien reist ze als autisme ambassadeur de wereld door om meer begrip te krijgen voor iedereen met autisme en dan met name in een andere cultuur. Ze geeft presentaties, treedt op in praatprogramma's en heeft twee boeken geschreven: “Ik wil niet meer onzichtbaar zijn” en “De jungle van autisme”. Ze twittert: “Waarom kan ik wel een tv-show regelen en niet socialiseren met meisjes. Ik wou dat het andersom was.”

Zoals u van ons gewend bent, zal er ook ruimte zijn om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Onze vaste gespreksleider Zoli Schwarz, zal het geheel in goede banen leiden.
Er is een informatietafel met voorlichtingsmateriaal.

Bekijk hier het programma