Autismecafé 11 juni Thema: Kinderen met autisme

Let op! We komen bij elkaar op een nieuwe locatie


Aan ouders, familieleden en andere belangstellenden,

Hierbij nodigen wij u uit voor de volgende bijeenkomst van het Autismecafé op donderdag 11 juni van 19.30 tot 22.30 uur in het VTV gebouw, Gabriël Metzustraat 4, 2316 AJ Leiden. Vanaf het Centraal Station te bereiken met bus lijn 3 en 4 , richting Leiden, uitstappen halte Groenoord Leiden (duur 4 minuten), daarna 6 minuten lopen. Vanaf het station is het 18 minuten lopen naar het VTV gebouw. De toegang is gratis en het thema is:

Kinderen met autisme

Op deze avond is Linda van der Niet onze gast. Linda heeft samen met haar man twee dochters. Haar oudste dochter heeft klassiek autisme en een verstandelijke beperking en bezoekt dagelijks een school voor ZMLK. De opvoeding van haar oudste dochter vraagt nogal wat aanpassingen in het gezinsleven. Linda schrijft hierover maandelijks een column over haar ervaringen in Engagement, het maandblad van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Linda komt hierover vertellen. Het gaat dan over vragen als: 

Hoe ontdekte je dat de ontwikkeling van je oudste dochter anders verliep? 

Hoe was het voor jullie als ouders om bij je dochter de diagnose 'Autisme' te krijgen? 

Wat voor invloed heeft het autisme van je dochter op jullie gezin? 

Hoe ben je ertoe gekomen om over je ervaringen te gaan schrijven? 

Wat hoop je dat het effect is van jouw column?

Vanavond gaat Johan Nouws, hierover in gesprek met Linda. Als bezoeker krijgt u natuurlijk de gelegenheid om Linda vragen te stellen en uw persoonlijke ervaringen te delen.

De columns van Linda zijn gebundeld in een boek, getiteld 'Twee lichamen heb ik.' Dit boek is te bestellen via bol.com. Als u dit boek meebrengt, wil Linda dit voor u signeren. Linda zal zelf ook enkele boeken meenemen.

Bekijk hier het programma