Sociale Activering

 

Voor veel mensen is (betaald) werk een belangrijk onderdeel van het leven. De weg ernaar toe is voor mensen met een psychisch probleem of psychiatrische stoornis vaak niet makkelijk. Boba Levensloopbegeleiding biedt daarom het programma Sociale Activering aan. Sociale Activering is het trainen van vaardigheden die je nodig hebt om te kunnen werken. Voor veel mensen een eerste stap op weg naar een baan.

“Een stap dichter bij een baan.”

Wil je werken?
Naast geld verdienen is werken erg belangrijk op een aantal andere punten. Het geeft je regelmaat, je hoort ergens bij en je kunt je ontwikkelen. Met Sociale Activering leer en oefen je vaardigheden die je nodig hebt om te werken. Zo verklein je de afstand tot de arbeidsmarkt.

Doelgericht
De doelen van het traject worden bepaald door de UWV-arbeidsdeskundige en afgestemd met Boba Levensloopbegeleiding. Met deze doelen ga je aan de slag onder begeleiding van een Levensloopcoach en in samenspraak met de re-integratiepartners. Wij zorgen bij dit programma niet voor opleidingen, een stage of een arbeidsplaats. Wel helpt de Levensloopcoach bij het zoeken hiernaar. Op deze manier zorgen we dat je bent voorbereid op het re-integratietraject
van UWV.

Persoonlijk traject
De inhoud van het programma is voor iedereen anders. Bij de één gaat het om training van arbeidsvaardigheden: een werkritme opbouwen, op tijd komen. Bij de ander gaat om sociale en communicatieve vaardigheden. Hoe kom je voor jezelf op en hoe voer je een gesprek met een collega? Hoe ga je om met hiërarchie? Weer een ander leert werk plannen en afspraken nakomen. Bij de meesten is het een combinatie van deze vaardigheden. Ritme, regelmaat en arbeidsgewenning helpen om (weer) aansluiting op de arbeidsmarkt te vinden.

Voor wie?
Mensen vanaf 18 jaar met psychiatrische problemen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en de wens om te werken. Het gaat hierbij om mensen met een WGA-, Wajong- of ziektewetuitkering. Vaak gaat het om mensen die worden begeleid door Boba Levensloopbegeleiding. Het grote voordeel hiervan is dat je met dezelfde coach werkt die je al kent.

“Ik heb weer een reden om 's morgens op te staan.”

Meer informatie of aanmelden?
Neem contact met ons op via: 088 0335500 of info@boba.nl.
Adres: Grotekerksbuurt 1, 3311 CA Dordrecht

Download hier de brochure: Volwassenen Sociale activering