Leerwerktraject

 

Een zinvolle dagbesteding, ontspannen en plezier beleven tijdens vrije tijd en zo zelfstandig mogelijk wonen in eigen omgeving. Dat zijn de ambities van Boba Levensloopbegeleiding voor mensen met een psychisch probleem of psychiatrische stoornis. Een manier om dat te bereiken is het programma Leerwerktraject. Boba speelt daarbij een belangrijke ondersteunende rol.

“ Je leert het pas echt goed als je het zelf doet. ”

Werken en leren tegelijk
Tijdens het Leerwerktraject ga je aan het werk om ervaring op te doen. Je werkt op basis van vrijwilligheid, het is dus nog geen betaalde baan. Soms volg je tegelijk een opleiding, die via het Leerwerktraject vaak zelfs nog voor je wordt betaald. Bovendien leer je in een leerwerkbedrijf omgaan met een werksituatie en met collega's. Met die werkervaring - en de eventuele diploma's die je haalt - heb je veel meer kans op (betaald) werk.

Trots op je werk
Dagelijks zien wij mensen met psychiatrische problemen die graag willen leren en willen werken. Zeker als ze eenmaal zijn begonnen aan hun Leerwerktraject bij een erkend Leerwerkbedrijf. Het geeft zin aan het leven. Je staat midden in de maatschappij.

Veel levenslooppartners
Bij het zoeken naar een passend Leerwerktraject kan Boba Levensloopbegeleiding putten uit een netwerk van partners op het gebied van leren en werken. Zo bepaal je zelf wat je wilt doen en kies je een sector die bij je past. De Boba Levensloopcoach begeleidt je. Ook op de leerwerkplek.  
 
Een plan met afspraken
Boba ondersteunt je bij het opstellen van een persoonlijk leerwerkplan voor het Leerwerkbedrijf van jouw keuze. Daarin staan alle afspraken die met elkaar zijn gemaakt en hoe ze worden begeleid. Op school en in het leerwerkbedrijf. En altijd in samenwerking met je mentor en je praktijkbegeleider.

Voor wie?
Mensen vanaf 18 jaar met psychiatrische problemen kunnen gebruik maken van het programma Leerwerktraject bij erkende Leerwerkbedrijven. Het gaat hierbij om mensen die al enige tijd geen werk hebben. Mensen die graag aan de slag willen en waarbij het moeilijk is om aan een (betaalde) baan te komen.

“ Ik kom verder in het leven doordat ik meedoe. ”

Meer informatie of aanmelden?
Kijk op www.boba.nl of neem contact met ons op via: 088 0335500 of info@boba.nl.
Adres: Johan de Wittstraat 40b, 3311 KJ Dordrecht

Download hier de brochure: Volwassenen leerwerktraject