Dagactiviteit

 

Het programma Dagactiviteit is gericht op de basisvaardigheden die nodig zijn om mee te doen in de maatschappij. Het is een eerste stap naar een zinvolle dagbesteding. Bijvoorbeeld werken aan het behalen van een opleiding of certificaten, maar ook het zinvol en plezierig besteden van vrije tijd. Dit doe je in een groep met individuele aandacht.

“Kleine dagelijkse stappen. Op naar zelfstandigheid!”

Opstaan & aan de slag
De wekker gaat. Je kleedt je aan. Je ontbijt. En je gaat de deur uit, naar school of werk. Dit zijn belangrijke stappen op weg naar zelfstandigheid. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend of makkelijk. Daarom biedt Boba het programma Dagactiviteit aan.

Bobahuis
Bij Dagactiviteit is het belangrijk dat je de deur uit gaat. Dat je ergens heen gaat en iets doet. Uiteraard moet dat een veilige omgeving zijn. Een omgeving waar je wordt begeleid en geactiveerd. Daarvoor is er het Bobahuis. Dat is 6 dagen per week open. Uitgangspunt is je dagprogramma. Je volgt het programma in
een groep waarbij uiteraard ruimte is voor persoonlijke doelen.

In een groep werken aan persoonlijke doelen
Wij gaan uit van kwaliteiten, mogelijkheden en interesses. Je werkt in een groep aan basisvaardigheden. Bijvoorbeeld: hoe stel je de juiste vragen? Hoe voer je met anderen overzichtelijk een opdracht uit? Je leert opdrachten of instructies goed te begrijpen. Of je leert omgaan met geld of met computers en internet. Kortom, je leert wat je nodig hebt.

Voor wie?
Mensen met psychiatrische problemen kunnen gebruik maken van het programma Dagactiviteit. Voor mensen die (nog) niet maatschappelijk kunnen meedoen en waarbij basisvaardigheden ontbreken. Leven met een doel en het beheersen van basisvaardigheden is nodig om je verder te ontwikkelen naar een  zelfstandig leven.

“ Het is prettig werken in een kleine groep. ”

Meer informatie of aanmelden?
Neem contact met ons op via: 088 0335500 of info@boba.nl.
Adres: Johan de Wittstraat 40b, 3311 KJ Dordrecht

Download hier de brochure: Volwassenen dagactiviteit